Cozonac cu nuca si cacao

de Miha in Dulciuri, 9 Ian 2010 | 17069 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 3 lingurite drojdie uscata
  • 125 g unt
  • 2 oua + 2 galbenusuri
  • 760g faina
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 400 g nuca
  • 4-5 linguri cacao
  • zahar
  • esenta de rom
  • 2 albusuri
  • lapte
  • scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si cacao:

Aceasta este reteta de cozonac a Ioanei.

L-am facut pentru Craciun, eram pana peste cap bagata in treburi si n-am mai apucat sa fac poze. Imi pare rau, as fi vrut sa vedeti si voi cat de frumos creste si cum arata lipit de gemuletul de la cuva masinii de paine. :)))

Ingredientele pentru aluat se pun in masina de paine la programul de framantare + dospire.

Nuca macinata se amesteca cu cacao, zahar, scortisoara, dupa gust. Se adauga cateva linguri de lapte, cat sa se lege compozitia. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se agauga peste nuca. Se amesteca usor cu o lingura de lemn.

Aluatul se imparte in 2 parti. Se intinde pe masa bine unsa cu ulei intr-o foaie de cca 1 cm grosime. Se acopera cu umplutura de nuca si se ruleaza.

Cozonacii se pun in tavi bine unse cu ulei si se lasa din nou la crescut, la loc caldut. Se ung cu galbenus desfacut cu putin lapte .

Se dau la cuptor la foc mediu, timp de 40 de minute, pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

Teo 1

10.01.2010, 23:14

arata bine;ai terminat repede de copt;mie imi ia o zi intreaga pt.8 cozonaci cat fac ,de obicei; miroase in tota curtea asa ca primi2 i-am rupt si impartit imediat;

babi5 1

23.12.2013, 06:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert nuci umplute